Queen of Hearts

Donderdag 10 december was het zover: ik mocht aanschuiven bij de vergadering van de stichting Queen of Hearts. Deze stichting heeft als doel: “het creëren van bewustzijn rondom de impact van zwangerschapscomplicaties en het steunen van wetenschappelijke studies en klinische initiatieven ter bevordering van de zorg voor, tijdens en na de zwangerschap”. Enorm belangrijk!

Om hier aan bij te kunnen dragen ga ik mijn ervaring met HELLP, de hersenbloeding en de vroeggeboorte van Josephien delen. Ik doe dit via een blog die ik geschreven heb. Deze gaat binnenkort geplaatst worden op de website van QoH. Als dit zover is wordt dit uiteraard aangekondigd op de socials van de stichting en van mij. Een hele eer dat ik dit mag doen!

Alles komt op deze manier ook mooi samen, want ik ga zelf ook deelnemen aan de studies van QoH:
- Queen of Hearts studie, deze studie onderzoekt wat de langetermijneffecten van pre-eclampsie en HELLP op het hart en de vaten zijn.
- DECONNECT studie, deze studie onderzoekt de oorzaak van de psychische en cognitieve problemen na pre-eclampsie en HELLP.
Ook heb ik in mei de afspraak staan voor het zorgproject Preconceptionele Cardiovasculaire Screening. Dit gaat plaatsvinden in het Transmuraal Vrouwen Dagcentrum in het Maastricht UMC+. Ik heb, net als zoveel vrouwen, zo goed als geen nazorg gehad. Alleen de boodschap dat ik een verhoogde kans heb op hart- en vaatziekten, daar moet je het dan maar mee doen. Ik wil weten wat dit nu precies betekent en wat heeft mijn ervaring met HELLP en de hersenbloeding met mijn lichaam gedaan? Is er schade aan mijn organen of aan mijn vaten? Dit gaat nu dus eindelijk eens goed én uitgebreid onderzocht worden.
Spannend maar ook een hele opluchting dat ik deze kans krijg!

Liefs,

Ilse


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Queen of Hearts

Dat was em dan...!

Het grote kleine babyboek weer op nummer 1!

Wauw!

Hallo daar!

Het grote kleine babyboek gaat de grens weer over!